Qui som?

Som un grup de veïns i veïnes del Poblenou, del districte de Sant Martí de Barcelona, que ens hem associat per formar Estèvia, una nova associació de consum responsable i ecològic que sorgeix de l’experiència de Cydonia, la primera cooperativa de consum del barri i una de les pioneres en obrir camí cap a l’autogestió de productes ecològics, sans i de qualitat.

L’associació Estèvia va començar a caminar a finals del 2010. Volem establir una relació diferent amb els aliments que consumim i amb les persones que els cultiven. A través del tracte directe amb els proveïdors distribuïm els productes entre els associats.

També volem participar en les activitats del barri i difondre els objectius de l’associació que, a grans trets, podríem resumir en els següents:

Fomentar el consum de productes ecològics, de temporada i lliure de llavors transgèniques, pesticides o adobs sintètics.

Apostar per la proximitat d’origen dels productes, evitant així els serveis d’intermediaris, els embalatges o el processament industrial dels productes.

Practicar el consum just i responsable basat en criteris ètics i que tingui en compte les condicions de treball del personal productor.

Participar d’un entramat social afí i d’autogestió, on tots els associats prenen part activa de les decisions de l’associació en un entorn de compromís i transparència.

Compartir els valors cooperatius d’equitat, solidaritat, responsabilitat social i voluntat transformadora i difondre’ls conjuntament a través d’aquest bloc.

Esperem que aquest bloc sigui una eina útil per tots, per compartir projectes, reforçar les xarxes de consum responsable i animar al sorgiment d’altres iniciatives semblants.

Son molts els objectius i el camí per recórrer plegats!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s