Fira d’Economia Solidària de Catalunya

Us convidem a que vingueu a la Fira d’Economia Solidària de Catalunya que es farà a l’espai FABRA I COATS de Sant Andreu el dissabte 21 d’octubre entre les 10 h i les 20 h i el diumenge 22 entre les 10 h i les 14 h, on la Cooperativa Catalana de Serveis Financers, Sccl hi tindrem un espai d’atenció.

Complementàriament, el dissabte 21 a les 17 h us convidem al TALLER DE SOBIRANIA FINANCERA PER AL CONSUM RESPONSABLE que impartiran la professora Montserrat Llobet Abizanda (Fundadora de la nostra Cooperativa) i en Jordi Rojas (de Més opcions). Es tracta de fer propostes de sobirania financera orientades al consum responsable, cercant la col·laboració amb el petit comerç i les monedes socials.

Resum de la situació del projecte:

1) Venim de la feina inicial ja feta per l’Associació per la nova CAIXA CATALANA, Cooperativa de Crèdit, entitat que dins d’uns mesos quedarà en estat latent un cop la nostra Cooperativa aixequi ja la persiana.

2) La Cooperativa Catalana de Serveis Financers, Sccl ja té la forma jurídica concretada, estant inscrita al Registre de Cooperatives de la Generalitat de Catalunya. S’ha fundat amb uns primeríssims socis, estant pendents de properes ampliacions de socis i de capital.

3) Mantenim des del primer dia l’objectiu de tenir a Catalunya una definitiva Cooperativa de Crèdit Catalana, que donarà tots els serveis bancaris necessaris per a les classes baixa i mitjana de la República Catalana. El nostre objectiu doncs és anar ampliant el nombre de socis de la Cooperativa inicial fins a incorporar una Llicència Bancària Internacional Compartida (Via un futur acord internacional).

4) En la fase inicial, la nostra Cooperativa se centrarà en:

  • Mobilitzar una part de l’estalvi dels nostres socis, incorporant-lo al capital de la Cooperativa
  • Posar-lo a treballar, tot finançant projectes d’emprenedoria, comerç, petita indústria, agricultura i ramaderia sostenibles, etc.
  • Queda totalment a fora de la nostra Cooperativa el finançament de l’activitat immobiliària clàssica

RESUMINT: Podem informar doncs que tenim tot el camí ben definit. Ara ens toca informar a bastament la nostra iniciativa i anar ampliant el nombre de socis cooperativistes.

Ningú vindrà de fora de Catalunya per revertir la desfeta de les nostres caixes d’estalvi i inclús l’abandonament de Catalunya que estan fent altres entitats…

Però els catalans hem demostrat sobradament una immensa capacitat d’organització popular, que ens ha de portar a l’èxit en aquesta i en tants d’altres fites.

Posem els        recursos dels catalans a treballar pel bé de Catalunya

Quant a esteviapoblenou

Consum responsable
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s