Recepta de tardor

Llenguado amb bolets en dues textures

A la tardor comença la temporada dels bolets i és en aquesta estació quan en trobareu gran varietat.

Aquest producte no pertany ni al regne animal ni al vegetal, perquè no conté clorofil·la, sinó té un regne propi: els fúngics.

Els bolets tenen un alt contingut en aigua i un molt baix contingut calòric: 20Kcal per cada 100 gr, que els fa ideals si segueixes una dieta per aprimar-te.

Contenen ergosterol que és una substància que fa de provitamina D. La vitamina D intervé en el metabolisme del calci i del fòsfor i la podem obtenir de dues formes: a través de la dieta en forma de precursors (provitamines) que son substancies que als ser metabolitzades per l’organisme es transformen en vitamines i a través de la pell amb l’exposició als raigs ultra-violeta del sol.

Els bolets també contenen potassi, iode, fòsfor i vitamines del grup B que intervenen en la formació d’anticossos i glòbuls vermells.

La Mireia Anglada, la nostra cuinera, ens proposa una recepta original per aquesta temporada:

Ingredients:

300 gr. de bolets variats i nets
1 litre de brou de pollastre
oli
sal
pebre
Llenguado a  filets i net d’espines
shitakes* nets de tronc
Un tros de carbassa tallada a daus petits
una anella  d’acer inoxidable (opcional)

Elaboració:

Per elaborar la crema de bolets Lleugera:
Saltar els  bolets. Quan estiguin cuits,  afegir el brou i deixar bullir uns minuts fins que redueixi. Triturar.
Pintar la carbassa amb oli, salar i coure al forn a 180 º C fins que sigui tendra (una altra opció és saltar la carbassa una paella amb una mica d’oli)
Salpebrar el llenguado i coure’l al vapor. Es poden posar els filets de llenguado dins de l’anella d’acer inoxidable pintada amb oli (així durant la cocció quedarà en forma circular).
Una paella salteu els shitakes en tandes perquè quedin sucosos. Salar al final i reservar.
Posar a un plat soper el llenguado, retirar l’anella.  posar la crema de bolets al voltant i els bolets saltats al damunt. Acabar Amb els daus de carbassa.

* Shitake: és un fong oriental que conté arabinogalactans que són polisacàrids presents també a les pastanagues, blat de moro, blat, pèsols, tomàquet, vi negre … Aquests polisacàrids son una font de fibra pel què  afavoreixen el trànsit intestinal. També son un estimulant del sistema immunitari.

Fuente: http://www.nutrimsalut.com/recepta-de-tardor/

Anuncis

Quant a esteviapoblenou

Consum responsable
Aquesta entrada ha esta publicada en Receptes de temporada, vida sana. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s